Lakridskage med karamelcreme

Lakridskage med karamelcreme

Lakridskage med karamelcreme, karamelsmørcreme og flydende karamel på toppen!

Min søn har fødselsdag senere på ugen og ønsker sig en lakridskage med karamelcreme. Det gjorde han også i påsken, og det er der, billederne er fra. For det var netop i påsken, at jeg gik i køkkenet og fik produceret en sådan lakridskage med karamelcreme til drengebarnet. Hvorfor kunne han dog ikke bare ønske sig en chokoladekage eller noget andet mere børneagtigt? Nuvel, han er vel et produkt af sin mor! Men kagen fik stor ros, så jeg genbruger da bare succesen til hans fødselsdag senere på ugen. Faktisk ønsker han sig også en grøn LEGO Ninjago-kage, men det bliver til børnehaven kommer på onsdag. Så det får pludselig en succesfuld afprøvet lakridskage med karamelcreme til at ligne venstrehåndsarbejde (hvilket det også er, eftersom jeg er netop venstrehåndet)… Så LEGO Ninjago må I have til gode til jeg ved, om det bliver en succes eller forbliver en af mine mange køkkenhemmeligheder… I dag gælder det lakridskagen.

Faktisk kan jeg overhovedet ikke tage æren for selve opskriften. Jeg har tyvstjålet den fra en gammel blog, jeg fandt. Du kan se originalen lige her.

Til en kage på Ø21 cm og ca. 12 cm høj (rækker til ca. 16 personer jf. kageberegner.dk) skal du bruge:

Til kagen:

  • 250 g smør
  • 500 g brun farin
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • rålakridspulver som passer til din smag (3-5 spsk)
  • 2 tsk bagepulver

Til karamelcremen:

  • ½ L piskefløde
  • 5 blade husblas
  • 4 æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 275 g dulce de leche (tyk karamel enten færdiglavet fra Urtekram, Tørsleff etc. eller kondenseret mælk på dåse, som du selv koger i ca. 3 timer

Til karamelsmørcremen:

  • 250 g smør
  • 150-200 g flormelis
  • 120 g dulce de leche (resten af dåsen)

Sådan gør du:

  1. Bag kagen ved at smelte smør, brun farin og lakridspulver sammen i en gryde
  2. Hæld massen i en skål (lad den ikke være alt for varm) og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker godt
  3. Bland bagepulver og mel sammen og sigt i dejen og fold det herefter forsigtigt sammen
  4. Fordel dejen i to runde forme á Ø21 cm (smør først formene godt med smør og drys med mel)
  5. Bages ved 180 grader alm. ovn i ca. 25 minutter eller til kagerne er gennembagte og giver efter for et let tryk på midten
  6. Lad kagerne køle helt af, før du halverer dem begge
  7. Karamelcremen laver du ved først at lægge husblas i blød i koldt vand
  8. Pisk herefter fløden stiv, men stadig blød og stil lidt til side
  9. Så pisker du æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret
  10. Pisk så karamellen med i æggesnapsen
  11. Smelt den opblødte husblas med det vand, der hænger fast på bladene
  12. Rør en spsk af æggesnaps-karamellen ned i den smeltede husblas og rør godt sammen
  13. Nu hælder du husblas-massen tilbage i æggesnaps-karamellen, mens du pisker godt
  14. Til sidst folder du forsigtigt flødeskummet ind i karamelmassen til en ensartet creme

Så skal du til at samle din lakridskage med karamelcreme. Jeg var i sommerhus i påsken og havde ingen mousseringe eller lignede til hjælp, men en rund skål med flad bund, som jeg forede med husholdningsfilm. En gryde med en passende diameter kan også sagtens bruges. Du gør således:

  1. Først en bund, så en tredjedel af cremen, så en bund og en tredjedel af cremen, så en bund og resten af cremen og til sidst den sidste bund. Tryk forsigtigt på den øverste bund, så kagen presses en anelse sammen.
  2. Lad stå på køl til dagen efter (eller minimum 5-6 timer) og vend herefter kagen ud på hovedet og tag filmen af.
  3. Du kan nu smøre den op med smørcreme, hvis du synes, det er nødvendigt. Står den fin og skarp, er det flot at lade være
  4. Jeg lavede en karamelsmørcreme til lejligheden og toppede kagen med flydende karamel og påskeæg i alverdens afskygninger
  5. Lakridskagen med karamelcreme er nu klar til servering – og du er klar til at nyde rosen fra dine gæster :-)

Velbekomme!:-)

Skriv et svar